KIRIKKALE
27°

“Yeni Beceri Alanları için Yeni Yetenekler” projesi tanıtılıyor

“Yeni Beceri Alanları için Yeni Yetenekler” projesi tanıtılıyor


Kırıkkale Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi arasında ortaklaşa yürütülen “Yeni Beceri Alanları için Yeni Yetenekler” projesinin tanıtımı amacıyla konferanslar düzenlendi.

 

Toplumsal Eşitlik Kültürü kapsamında “Çalışma Hayatında Kadın ve Kadın Temsili” konulu 5 farklı konferans gerçekleştirildi. Keskin Meslek Yüksekokulu, Sungurlu Meslek Yüksekokulu,  Fatma Şenses Meslek Yüksekokulu, Kırıkkale Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen konferanslarda yüzlerce öğrenciye ulaşıldı.

 

Doç. Dr. Gamze Ebru Çiftçi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen konferanslara Öğr. Gör. Hasan Kaya, Doç. Dr. Songül Demirel Değirmenci ve Zeynep Zümra Özkan da destek verdi. Doç. Dr. Gamze Ebru Çiftçi, toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanarak istihdam edilebilirliğin ve istihdamın artırılması için sürdürülebilir yapılar oluşturmayı, sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü talebini karşılayabilecek gençlerin eğitilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Çiftçi, bu hedefler doğrultusunda CNC programlama eğitimi, yapay zekâ eğitimi, veri madenciliği eğitimi, kurumsal kaynak planlaması eğitimi ve endüstriyel robot programlama eğitimleri verdiklerini belirtti. Kadın istihdamına önem verdiklerini ve eğitimlerin kontenjanlarının yarısının kadınlara ayrıldığını söyleyen Doç. Dr. Gamze Ebru Çiftçi, proje kapsamında insana yakışır iş, eşitlik ve sürdürülebilir iş modelleri oluşturmak için özellikle meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilere odaklandıklarını ifade etti.

 

Ayrıca “Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceği İnsanına Yakışır İşler Yaklaşımının Desteklenmesine Yönelik Çağrı” kapsamında Safa Sorgun ThermalHotel’de 20 iş insanına eğitim verildi. Eğitimin toplumsal cinsiyet eşitliği başlıklı oturumunda toplumsal cinsiyet eşitliği kavram ve kapsamı, psikososyal boyutu, eşitliğin artırılması için yapılması gerekenler, toplumsal cinsiyeti etkileyen faktörler, toplumsal cinsiyet rollerine ilişkin tutumlar ve etkileyen faktörlerden bahsedildi. İş yaşamında cinsiyet ayrımcılığı başlıklı oturumda iş yaşamında kadın işgücü algısı, mesleki cinsiyet ayrımcılığı, iş yaşamında kadınların karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri, iş yaşamında kadınların maruz kaldığı eşitsizlikler konusuna değinildi.

Mobbing oturumunda ise iş yaşamında psikolojik şiddet, objektif-subjektifmobbing, mobbingin çalışanlar ve işletme verimliliği üzerindeki olumsuz etkisi, mobbingi engellemeye yönelik çözüm seçeneklerini uygulama, mobbing durumunda ortaya çıkacak hukuksal süreci bilme konuları da anlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi artık Endonezya İslam Üniversitesi ile ortak

İlginizi Çekebilir

“Yeni Beceri Alanları için Yeni Yetenekler” projesi tanıtılıyor

İlginizi Çekebilir

Ülkü Ocaklarından üniversite standı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

82626

Hakkımızda

Son dakika haberleri hızlı ve tarafsız bir şekilde KirikkaleSonDakika.net'te okuyabilirsiniz!. Kırıkkale ile ilgili gündemdeki son dakika haberler ve yeni gelişmeler anında Kırıkkale Son Dakika'da!

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171